O asocijaciji Kulturanova

 

Asocijacija Kulturanova je nevladina, neprofitna organizacija osnovana radi popularizacije i afirmacije duha umetnosti i kulture. Organizacija je osnovana maja 2001. godine u Novom Sadu. Organizacija svoj rad fokusira na razvoju urbane kulture mladih i podizanju svesti o svim relevantnim pitanjima u društvu, s vizijom izgradnje kreativnog prostora za omladinu Novog Sada i regije. 

Asocijacija Kulturanova nezvanično postoji od 1999. a 2001. godine smo i zvanično registrovani. Organizacija je osnovana kao krovna organizacija svih onih mladih ljudi koji su bili umorni od zatvorenosti tada postojećih institucija i koji zbog nedostatka iskustva, prostornih, finansijskih i drugih resursa nisu mogli ostvariti svoje kreativne potencijale u umetnosti. Na Osnivačkoj skupštini bilo je prisutno preko 200 mladih ljudi! Sa mnogima od njih organizacija i danas sarađuje. Način i razlog osnivanja umnogome je opredelio i buduće aktivnosti organizacije. 

Glavna polja našeg delovanja su: 

1. festivali i dešavanja
2. produkcija pozorišnih, savremeno-plesnih, filmskih i muzičkih ostvarenja
2. predavanja, konferencije (društvo, kulturna prava kao deo ljudskih prava, omladinska politika)
3. radionice, seminari, kampovi (obrazovanje)

 

Kulturanova tim

 

Milan Vračar                    Osnivač          Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Vukašin Živaljević
Maja Dević

Asocijacija Kulturanova, Preradovićeva 123/231, 21032 Petrovaradin, Srbija; info@kulturanova.org