Asocijacija Kulturanova je 2013. godine uputila poziv svim kreativnim ljudima za učešće u umetničkom projektu Papergirl Novi Sad. Projekat je bio realizovan u septembru, u okviru Festivala uličnih svirača.

http://www.ulicnisviraci.com/

Papergirl je u osnovi mail art projekat što znači da su svi učesnici svoje umetničke radove slali poštom na adresu Kulturanove.

Svi pristigli radovi su bili prikazani na zajedničkoj izložbi u okviru Festivala uličnih svirača, nakon toga su umotani u tube koje su zatim članovi Kulturanove, sa učesnicima festivala i novosadskim biciklistima podeliti posetiocima festivala.

Ovo je još jedna zanimljiva i kreativna akcija Kulturanove u okviru dugoročnog projekta Neposredna konzumacija kulture koji ima za cilj da se afirmativnim akcijama, stvaranjem, kulturnom i umetničkom produkcijom, stavi fokus na problem komunikacije između umetnika i publike.

Tema, format, stil i tehnika su bili slobodni. Na konkurs su pristizali originali, fotokopije, printovi, fotografije, crteži, slike, kolaži, radovi u kombinovanoj tehnici, pesme, priče, radovi od tekstila, stikeri, itd, a jedni zahtev sa naše strane je bio da radovi budu tako koncipirani da ih je kasnije moguće urolati u tube.

http://papergirl2013.blogspot.com/

 

Asocijacija Kulturanova, Preradovićeva 123/231, 21032 Petrovaradin, Srbija; info@kulturanova.org