Deveti FIST priređuje GOZBU za sve pozorišne sladokusce.

b2

Deveti po redu Festival internacionalnog studentskog teatra FIST 09 će se održati od 7. do 10. novembra na Fakultetu dramskih umetnosti. FIST je festival koji svake godine organizuju studenti Katedre za menadžment i podukciju pozorišta, radija i kulture Fakulteta dramskih umetnosti.

Ove godine koncept festivala je GOZBA, kao mesto gde se okupljamo da slavimo umetnost i u festivalskoj atmosferi zajedno pronalazimo zadovoljstvo u različitim vrstama performansa.

Kroz četiri festivalska dana program devetog FIST-a nastojaće da zadovolji vašu duhovnu i fizičku glad i ponudiće vam najkvalitetnije studentske predstave, izložbe, radionice, predavanja i žurke.

Obilje, raznovrsnost, eksperimentisanje različitim pozorišnim žanrovima i veličanje umetnosti biće ponuđeno na ovogodišnjoj FIST trpezi i svaki ljubitelj pozorišta i umetnosti moći će da pronađe nešto po sopstvenom ukusu.

Pored glavnog, edukativnog i pratećeg programa od 6. novembra sa emitovanjem će početi i FIST radio, koji će biti dostupan putem interneta, a koji će svojim slušaocima omogućiti kvalitetan i zanimljiv program u vidu pratećih informacija o samom festivalu, intervjua sa gostima festivala, brojnim zabavnim i edukativnim emisijama i jako dobrom muzikom. Cilj ovogodišnjeg koncepta pored hedonističkog slavljenja umetnosti jeste i da se stvori prostor za eksperimentisanje, pomeranje granica u pozorištu i aktiviranje čula i duha.

Ukoliko ste gladni kulture, FIST je za vas spremio GOZBU! Poslužite se!

Asocijacija Kulturanova, Preradovićeva 123/231, 21032 Petrovaradin, Srbija; info@kulturanova.org