×

Greška

[sigplus] Critical error: Image gallery folder galery_folder/arhiviranje is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

[sigplus] Critical error: Image gallery folder galery_folder/arhiviranje is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Nakon četiri dana radionica o arhiviranju pod vođstvom Miljenke Buljević i Dunje Kučinac iz Zagreba, prostorijama Asocijacije Kulturanova i CK13 prošle su mnoge NGO organizacije sa područja Vojvodine. Nakon višesatnih razgovora o radu sopstvenih organizacija, uvideli smo da nevladine organizacije kako u Srbiji, tako i u Hrvatskoj, dokumentovanje sopstvenih programa, projekata i razne druge dokumentacije koje svedoče o radu organizacije, najčešće prepuštaju slučaju, usmenoj predaji ili čuvanju po najrazličitijim mestima po kancelariji, tavanima, raznim skladištima. Nakon nekog vremena, sva ova dokumenta bivaju zaboravljena i kad zatrebaju članovima organizacije, pronaći ih-pravi je problem. Inspirisani ovom problematikom, 2003. godine, Miljenka Buljević i Dunja Kučinac iz Zagreba pokrenule su Centar za dokumentiranje nezavisne kulture u svom gradu i do sada su sakupile zavidan broj građe o radu organizacija sa nezavisne kulturne scene u Zagrebu. Sa prisutnim organizacijama su podelile iskustvo i mnogobrojne savete u vezi sa samodokumentovanjem, koji će nadalje u mnogome pomoći nezavisnoj kulturnoj sceni da njen rad postane kako vidljiviji, tako i sačuvan na jednom mestu koji će, kako same kažu, u skorije vreme postati dostupan i u on-line arhivi.

 

{gallery}galery_folder/arhiviranje{/gallery}

{gallery}galery_folder/Arhiviranje{/gallery}

 

 

Asocijacija Kulturanova, Preradovićeva 123/231, 21032 Petrovaradin, Srbija; info@kulturanova.org