konkurs za umetnike v1Pozivamo umetnike da se prijave za učešće u projektu Western Balkan Creative Clash "WBCC". Western Balkans Creative Clash/WBCC ima za cilj da podstakne saradnju umetnika i privrede s ciljem rešavanja izazova i problema sa kojima se suočavaju organizacije, institucije i kompanije. Ovaj metod naziva se Umetnička intervencija u organizacijama (UIO).


Zašto umetnici?    

Umetnici su obučeni da kreiraju koncepte koji prevazilaze rutine i tako otvaraju prostor za nov način razmišljanja i delovanja. Metodologija koja se primenjuje u UIO upravo stimuliše inovativno razmišljanje, podstiče promene i samim tim garantuje rezultate u jačanju jedne organizacije.

Ko se može prijaviti?

Projekat je otvoren za umetnike iz svih oblasti stvaralaštva sa teritorije Novog Sada, bez ograničenja u godinama.


Kako teče proces selekcije?


Izabrani umetnici biće pozvani na trening u Makedoniju, UIO Akademiju, koja će se održati 24.-28. aprila na Ohridu. Tu će steći konkretna znanja o UIO metodi, a predavači će biti iz organizacije TILLT iz Švedske, koji su osmislili ovu metodu i godinama je već uspešno primenjuju. Nakon toga, sledi implementacija samih intervencija. Asocijacija Kulturanova je izabrala tri organizacije/kompanije u kojim će se sprovesti intervencije i uradila početnu detekciju problema/izazova. Proces intervencija predviđen je da traje mesec dana, a umetnicima bi, pored materijala potrebnog za izvođenje same intervencije, bila obezbeđena i novčana nadoknada.
Kako aplicirati?


Potrebno je poslati CV i motivaciono pismo na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije do 10.04.2017. (do ponoći). U motivacionom pismu potrebno je navesti da li postoji iskustvo rada sa organizacijama, iskustvo ili rad na društveno angažovanim projektima, opisati ih ukratko i objasniti na koji način su detektovali sam problem kojim su se nakon toga bavili. Takođe potrebno je navesti ukoliko postoje dodatne veštine i znanja iz oblasti marketinga, rada sa ljudima, psihologije, pregovaračke sposobnosti, vođenje timova i sl.


Detaljnije informacije mogu se pronaći na http://kulturanova.org/index.php/sr/vesti/kreativne-industrije/130-unapredenje-ekonomije-kroz-kreativna-resenja-umetnika ili dobiti putem telefona 064 181 45 39 (Milan Vračar) i mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


Projekat Western Balkans Creative Clash/WBCC finansira Balkans Art & Culture Fund koji je podržan od strane Vlade Švajcarske i Evropske fondacije za kulturu.

swissbacecf

Asocijacija Kulturanova, Preradovićeva 123/231, 21032 Petrovaradin, Srbija; info@kulturanova.org