pudding web Želite da saznate kako nastaje jedna ulična predstava? Evo prilike!

Kulturanova Vam predstavlja Pudding théâtre, trupu koja već 17 godina stvara predstave ne ulici. Šta oni kažu o tome?
« Ono što nas interesuje, jeste pričanje priča. Mi ih pričamo pozorišnim sredstvima, ali napolju, u javnom prostoru. Pozorište koje stvaramo nije angažovani ili politički teatar, nego pre jedno građansko pozorište. »

Projekat Geopolis, koji će se graditi kroz stvaralačke rezidencije u Novom Sadu, Podgorici i Skoplju, predstavljla priču o 7 ljudskih sudbina uhvaćenih u kovitlac svetskih pokreta. Nakon 2 godine promišljanja i traženja sredstava, projekat konačno zadobija formu, a partner u Srbiji ima je upravo Kulturanova.

« Osim migrantskih tokova, ono što nas fascinira jeste otkrivanje ljudskosti ovih likova. Stoga smo odlučili da izmislimo jednu zemlju, sa njenom specifičnom geografijom, običajima, bogatstvima i, naravno, sa njenim jezikom.

« Otvorene probe u inostranstvu čine sastavni deo kreativnog procesa kroz koji nastaje Géopolis. One nam pružaju mogućnost da ispitamo valjanost jezik koji smo osmislili i i potvrdu da naša predstava, koja bez publike ne bi mogla postojati, zaista funkcioniše. »

U Novom Sadu, probe će se održavati od 14.00 do 18.00 i od 20.30 do 22.30, od 26. do 28. septembra, na terenu Sokolskog društva ''Vojvodina'' (ul. Ilije Ognjanovića).

Svi prolaznici su dobrodošli da se zaustave, pogledaju šta radimo porazgovaraju sa nama. Razmena sa publikom nam mnogo znači i predstavlja naš modus operandi, dozvoljavajući da preispitamo ispravnost naših postavki. Oduševljeni smo što dolazimo u Novi Sad i što ćemo upoznati Novosađane – ovo je početak jedne divne avanture! »

JAVNA PREZENTACIJA PROJEKTA : teren Sokolskog doma, 28. septembar u 20h30

RAYGOVOR SA PUBLIKOM: klub Kosmosapiens (pasaž kod hotela Vojvodina), 29. septembar u 19h00

Ovaj program realizuje se uz podršku Francuskog instituta kroz program Teatroskop, u saradnji sa udruženjem Kulturanova.

Pudding theatre - za stampu-final

Asocijacija Kulturanova, Preradovićeva 123/231, 21032 Petrovaradin, Srbija; info@kulturanova.org